Poročna inspiracija na Gradu Tabor Laško

Grad Tabor Laško je poročna lokacija s čudovitim razgledom, vrhunsko kulinariko in toplim sprejemom. Brez dvoma sodi med top deset poročnih lokacij v Sloveniji in zato smo ga izbrali za eno od lokacij za uprizoritev inspiracijske poročne zgodbe, katero so, kot zaključni projekt pripravile udeleženke naše akademije za organizatorje porok, v sodelovanju s portalom Zaobljuba.si.

Inspiracijska zgodba pomeni ustvarjanje nekaj novega, nečesa kar še nismo videli. Zato so Tina Urdih, Špela Kralj in Nina Mičič navdih poiskale v zgodbi neveste balerine, ki obožuje klasično baletno zgodbo Don Quixote. Vnesti španski pridih na grad Laško je lahko zahtevna naloga. Poglej si kako jim je uspelo.

Popeljali smo se v svet Don Quixote-a, popotniškega viteza, ki je skupaj s preprosto baletko uprizoril sanje vsake majhne deklice. No ja, ne čisto vsake. Ogromno deklic namreč sanja o tem, da bi bile primabalerine, ki bi na konicah prstov plesale po slavnih odrih sveta.

Primabalerina, ki smo jo spoznali na Pavusu, pa je sanjala o lepi in romantični poroki. Kako zelo si je želela nositi belo nevestino obleko in lepe čeveljčke, ki bi jih obula prav za to priložnost!

Imela bi svečano poročno frizuro in šopek, zvezen iz njenega najljubšega cvetja!

Najbolj na svetu pa bi si želela izreči usodni “DA” princu svojih sanj.

Na poročno fotografiranje bi se odpeljala v udobnem in prijetnem starodobniku.

Na fotografiranju pa skupaj s svojim novopečenim možem, ki ji vedno stoji ob strani, pokazala baletni značaj.

Skupaj s svojimi najdražjimi bi se poveselila in nazdravila srečnim trenutkom.

Sedela bi za bogato okrašeno poročno mizo.

Ter se razvajala z izbranimi vini, vrhunskimi jedmi in bogato obloženo sladko mizo.

Za konec nepozabnega dneva bi ob prijetni glasbi s svojim možem zaplesala še njun prvi ples, ki se ji bo za vedno vtisnil v spomin.

Organizatorke navidezne poroke so svoje izkušnje opisale tako:

»Koncept našega zaključnega projekta je bila poroka v stilu baleta Don Quixote, kjer smo želele vpeljati malo španskega pridiha v neko klasično slovensko poročno lokacijo, v našem primeru Grad Tabor pri Laškem. Lokacijo smo izbrale zaradi samega videza, saj s svojim grajskim kamnitim dvoriščem in stolpoma malo spominja na kakšno gorsko špansko vasico, kjer se z lahkoto odvije poročna pravljica. Kje pa smo našle balet? Ta je seveda velik del življenja naše neveste, brez katerega se ona sama na svoj posebni dan ne bi počutila kot se je v svojih baletnih čevljih.

Sam projekt nam je bil izziv katerega ne bomo pozabile nikoli. Naučile smo se veliko, predvsem potrpežljivosti tako v skupini kot izven nje. Usklajevanja, kar je bilo na trenutke seveda težko saj smo doma iz različnih krajev, ampak seveda smo tudi to prepreko rešile. Naučile smo se, da je to delo kjer je potrebno vložiti veliko truda in samega sebe. Najbolj pa si bomo zapomnile zadovoljstva po opravljenem delu, ko si na koncu ponosen, da si naredil in izpeljal nekaj tako pomembnega, lepega in osrečil nekoga drugega. Ker kljub temu, da je bil to zaključni projekt in ne realna poroka, je vsa ta ljubezen, čarobnost, povezanost med dvema, ki si delita nekaj posebnega, predvsem pa želja biti del tega, na koncu tisto zaradi česar smo se prijavile na Akademijo za Organizatorje porok in si ta poklic resnično želimo opravljati. Narediti poročni dan nekomu še lepši in polnejši. Obenem pa moramo reči, da dan našega zaključnega projekta ne bi bil tak kot je bil, brez ljudi, ki so z nami sodelovali saj so bili res enkratna in unikatna druščina za katere smo res vesele, da so bili del prav našega projekta. Hvala vam še enkrat za vso pomoč, udeležbo in seveda predvsem za odločitev že v tistem prvem koraku, da želite biti del naše zgodbe.«

Pri projektu so sodelovali:

Grad Tabor Laško, kjer so uprizorili pravo grajsko vzdušje in z veseljem sprejeli izziv, da sodelujejo pri našem projektu.

Restavracija Pavus - najlepša hvala za dišeče vonjave z žara in vrhunsko pripravljeno kulinariko.

Nejc Bole je s svojimi fotografskimi izkušnjami skrbno dokumentiral vse detajle, ki so poroki dodali pridih baletne pravljice.

Nejc Pisanski je fotografije dopolnil z videom, ki nas zapelje v svet viteštva.

Cvetličarna Omers - Apolonija Strehar je priskrbela čudovito cvetje v rdeče-beli kombinaciji. Modart, salon poročnih oblek, je posodil čudovito poročno obleko, ki je bila stilsko povsem usklajena s konceptom poroke na gradu.

Popolna obleka – Hvala za preproste in stilsko usklajene obleke družic in ženinovih prič. Iskreno se zahvaljujemo tudi za ženinovo obleko, ki je tako lepo dopolnjevala nevestino.

Zlatarski atelje Kodre so se z veseljem odzvali našemu povabilu ter priskrbeli unikatne poročne prstane in nakit. Šugar – Špela Loparič, hvala za posebne tiskovine, ki so nas s skrbno zvezeno čipko prav prijetno očarale.

Rok Hvala– hvala za prijetno glasbo, v kateri smo izredno uživali.

Emazing creations – slaščice, ustvarjene izpod rok izkušene slaščičarke Eme, so krasile sladko mizo, ki se ji res nismo mogli upreti. Hvala ti za tvoj trud! Ines Ule je izkušena vizažistka, ki je poskrbela, da je naša nevesta izgledala kot prava španska balerina. Katja Mahne je poskrbela za čudovito in obstojno pričesko neveste.

Kredenca nam je z veseljem izposodila opremo, s katero je projekt dobil tisti pravi poročni videz. Jeruzalem Ormož je s svojo ponudbo vina in penin omogočil, da sta naša mladoporočenca nazdravila z vrhunskim in okusnim vinom.

Kras d.o.o. – okusen kraški pršut je bil prava paša za oči. Hvala za okusen narezek, ki smo si ga lahko privoščili!

Peter Romih je s svojim lepo ohranjenim starodobnikom poskrbel, da sta se mladoporočenca ob pravem času pripeljala na poročno lokacijo.

Zaobljuba - Tjaša Lenardič hvala za medijsko, organizacijsko ter moralno podporo pri zaključnih projektih naše akademije.

Vsem se iskreno zahvaljujemo za trud in sodelovanje!

Featured Posts