Sanjska poroka v Piranu

Sonce in morje v nas že sama po sebi sprožita občutke sreče in sproščenosti. Ob morju vedno diši po poletju, po zabavi, dopustu, po ljubezni. Zato so morske poroke tako priljubljene med slovenskimi pari.

Ljubezen do morja je združila tudi štiri udeleženke naše akademije, ki so za zaključni izpit morale organizirati poročno inspiracijo. Zadale so si, da v slovenskem obmorskem biseru uprizorijo moderno, minimalistično poročno pravljico.

Pia Lana Malenšek, Maja Repovž, Karin Čemažar in Petra Perpar so se odlično znašle v vlogi organizatork dogodka. Skrbno so načrtovale in vodile ves dan. Odlično so zasnovale obmorsko poročno zgodbo, vključile so mnogo zelo lepih detajlov, pri katerih so jim pomagali partnerji projekta. Vožnja s čolnom ob sončnem zahodu, sladoledne lučke La popsi s penino, vožnja z vespo po ozkih uličicah in romantična večerja ob soju svečk na koncu pomola, le kaj lepšega bi si še lahko zamislili?

Njihov poročni dan v Piranu je bil zelo prijeten in poln vesele, sveže in pozitivne energije. Tako smo ga doživljali mi, odlično pa sta to vzdušje zabeležila tudi vrhunska poročna fotografinja Ana Kete ter produkcijski studio Dinamik.

Poglej si še prelepo foto zgodbo in začuti ljubezen v Piranu tudi ti!

Nevesta je žarela v prekrasni obleki poročnega salona Sanjska obleka.

Organizatorke so si zamislile stil moderne "bele" poroke, s poudarkom na čistini in prosojnosti stekla. Njihovo idejo je nadgradila oblikovalka tiskovin Nina Kogovšek - Finimini dizajni, s poročnimi tiskovinami na pleksi steklu.

Za cvetje in dekoracijo je prijazno poskrbela Cvetličarna Na ovinku.

Za sladko praznovanje ljubezni so tokrat poskrbele kar tri priznane slaščičarske znamke. Sladki kotiček je pripravila Yammy Tammy, poročno torto Emazing creations in slastne sladoledne lučke La popsi.

Skoraj vsaka nevesta išče udobne čeveljce za preobuti, ko petke postanejo neudobne. Uslišali so jih pri podjetju Shuz, kjer delajo te nadvse luštne poročne supergice, ki so zelo primerne za vožnjo z barko.

Pia, Maja, Petra in Karin pa so o svojem projektu zapisale te besede:

Težko je v nekaj besedah strniti vse misli in občutke, ki smo jih doživljale preko dni, ko smo skupaj načrtovale izvedbo zaključnega projekta. Na samem začetku nas je združila ista želja po organizaciji poroke v morskem stilu. Sledili so pogovori in usklajevanja želja ter iskanje najboljših možnosti, da bi projekt zaživel, kot smo si želele. Po pogovoru z mentorico je kmalu padla odločitev, da se odpeljemo na sam kraj lokacije poročnega obreda.

Začela se je naša prva skupna pot organiziranja poroke. Odpeljale smo se do Hotela Piran, kjer se nismo mogle načuditi čudoviti terasi za poročni obred. Tistega dne smo se s kolesi zapeljale tudi po prelepih ulicah Pirana ter izbrale lokacije za nepozabne spomine mladoporočencev. Imele smo idejo, zastavljena je bila pot in pričelo se je pravo delo. Po iskanju sodelujočih, usklajevanju sestankov in vedno novih idejah, kako narediti dogodek še bolj čaroben, nam je po stresni poti z nekaj padci uspelo priti na cilj.

Pričarale smo sanjsko poroko, kjer se je ob čutnem govoru s spremljavo glasbe med izmenjavo prstanov vsak naježil in potočil tudi kakšno solzico sreče. Po napornih nekaj tednih, ki smo jih preživele skupaj, je bilo ob koncu večera sproščujoče zavedanje, da je vse teklo po planu in nam je uspelo skreirati dogodek, na katerega smo zelo ponosne.

Sedaj se še toliko bolj zavedamo, da je trud načrtovalca porok poplačan šele na koncu, ko ugasnejo luči in s teboj ostanejo le še tisti, s katerimi si uspel pričarati dan, kot ga še ni bilo. Hvaležne smo vsem, ki so bili pripravljeni sodelovati z nami in nam pomagati. Brez kogarkoli izmed njih zagotovo ne bi bilo izkušnje, ki bo za vedno ostala v naših srcih.

Projekt ne bi bil popoln brez vrhunskih partnerjev:

Lokacija: Hotel Piran

Fotografija: Ana Kete Video: Dinamik

Cvetje in dekoracija: Cvetličarna na Ovinku

Ženska poročna obleka: Sanjska obleka Poročna torta: Emazing creations Sladki kotiček: Yammy Tammy Tiskovine: Finimini Poletna osvežitev: La popsi Poročni prstani: Zlatarna Celje Makeup: Nika Erjavec za Carpus Makeup Center Frizura: Janja Borštnar Čoln: FI-AL navtika Vina: Vina Štemberger Penina: M-vina.si

Za sodelovanje se vsem najlepše zahvaljujemo!

Featured Posts