Poroka v ljubljanskem vinogradu

Ne, ni hec! Ljubljana ima svoj vinograd, ki se vse bolj odločno bohoti na grajskem griču. In ker so poroke tako v vinogradih, kot v prestolnici zelo priljubljene, smo trem udeleženkam naše akademije postavili velik izziv. Zasnovati so morale poročno inspiracijo, ki združuje mestno poroko s pridihom žlahtnega podeželja.

Ana Marija Gorenc, Ana Obal in Adrijana Krajnc so našle nekaj novega, nekaj, kar v Ljubljani še nismo videli. Združile so pester mestni utrip in romantiko mirne narave.


Mestni vinograd najdeš na grajskem griču. Je precej sveža pridobitev prestolnice in po našem mnenju zelo simpatična lokacija za intimen poročni obred. Poročno slavje se lahko nadaljuje v katerikoli izmed grajskih dvoran.


Simpatičen par je priprave začel v centru mesta. Ženina in njegovo pričo so uredili pri Ljubljanskem brivcu, nevesto pa v salonu Mič styling. Nevesta je nadela prelepo poročno kreacijo priznane hrvaške modne hiše Envy Room, ženin pa je oblekel obleko znamke Martin Arbanas, prav tako iz Zagreba. Sledil je »prvi pogled« neveste in ženina, ki je bil zelo ganljiv, sploh če vzamemo v obzir, da je šlo za navidezno poroko.

Po sprehodu po Ljubljanskih ulicah, kjer sta ves čas prejemala čestitke in vesele poglede mimoidočih, sta se z vzpenjačo povzpela na Ljubljanski grad in se sprehodila do vinograda, kjer je potekal obred.

Dekoracija v sivi, beli, zeleni in bronasti barvi je po našem mnenju odlično zaokrožila koncept in značilnosti te poročne zgodbe. Kar se nas tiče, lahko rečemo – kapo dol, dekleta!

Dan sta zaključila s kulinaričnim razvajanjem restavracije Strelec ob jazz glasbi v Skalni dvorani ter z degustacijo vin v stolpu Strelcev.

Za stilsko ustrezne in dovršene poročne tiskovine je poskrbela Nina Kogovšek - Finimini dizajni.

Sladke mojstrovine Petre Sodja - Pcakes.

Ana, Ana Marija in Adrijana, katere so se poimenovale kar 3A, so o projektu zapisale tako:

Zaključni projekt je celostno združil v prakso vse informacije, ki smo jih prejele tekom predavanj na akademiji. Postavljene smo bile pred težek in odgovoren projekt, ki je mnogim spremenil življenje. Lahko smo pokazale vso svoje znanje in izlile vso ustvarjalnost. Poseben izziv je bilo delo v skupini ter časovna omejitev, vendar prav to je iz nas iztisnilo najboljše.

Priprava projekta je bila, kot vožnja z vlakcem v zabaviščnem parku, polna vzponov in spustov, ostrih ovinkov, zabave in užitka, ki se je zaključila s prečudovitim izdelkom. Imele smo veliko čast, da so naši zgodbi sledili tudi prečudoviti in odlični soustvarjalci, s katerimi smo ustvarili čudovito zgodbo, na katero smo zelo ponosne!

Hvala Poloni Bartol in Andrei Kastelan, ki sta poročno zgodbo spremljali skozi svoja objektiva in nam omogočili, da jo lahko danes delimo s tabo.

Iskreno se zahvaljujemo tudi vsem partnerjem projekta:

Lokacija: Ljubljanski grad

Pogostitev: Restavracija Strelec, Kaval Group Cvetje in dekor: Lela design Fotografija: Polona Bartol Videografija : Andrea Kaštelan Ženska poročna obleka: Envy Room Moška poročna obleka: Martin Arbanas Poročni prstani: Zlatarna Sterle Tiskovine: Finimini Torte: Pcakes Makeup: Marta Sporin za Carpus Makeup Center Frizura : MIČ Styling Nohti: Hiša kozmetike Lišparija Ljubljanski brivec by Mič Styling Laserski izrezi: AMG design Penina: Jeruzalem Ormož

Featured Posts