Poročna zgodba na Gradu Negova

Si že slišala za grad Negova? Ne? Pri Mariboru zvij proti Gornji Radgoni in uživaj v vožnji po majcenih vasicah, ob prostranih travnikih in številnih gričih. Ko prideš na cilj, te bo navdušil impozanten grad s čudovitim vrtom.

Štiri študentke naše akademije, Maja Malavašič, Lucija Škvorc, Tanja Rojc in Kaja Kirm so sprejele izziv, da na gradu Negova ustvarijo zanimivo poročno zgodbo. Koncept dekoracije je temeljil na modernem minimalizmu, v zgodbo pa so vključile tudi kanček zgodovine. Čistina tiskovin na steklu z bakrenimi dodatki je prinesla zelo moderen pridih k cvetlični dekoraciji, katera je vsebovala razne geometrijske like. Odločile so za izvedbo civilnega obreda pred okroglim poročnim obokom, katerega so izdelale same.

Grajsko poroko si marsikdo predstavlja čisto drugače. Maja, Lucija, Tanja in Kaja so želele predstaviti svež pridih k tradiciji in menim, da jim je odlično uspelo.

Si tudi ti med tistimi, ki ob grajski poroki pomisli na rdeč žamet in masivno starinsko pohištvo? Potem se pusti presenetiti ob fotografijah in videu Katarine in Andreja.

Čudovita poročna prstana Zlatarnice 14k.

Vedno je potrebno imeti plan B za primer slabega vremena.

Dvorane gradu Negova so zelo prijetne in prostorne.

Čudovita poročna obleka poročnega salona Ena in edina iz Domžal.

Frizerski mojster Hairstudio Alen Krojsl je ukrotil ženinovo ter nevestino frizuro, za make-up neveste in svatinj pa je poskrbela vizažistka Maruša Hladnik.

Za poročni šopek in cvetje so poskrbeli pri Šopek.si.

Čudovita zasnova tiskovin na steklu, z dodanimi geometrijskimi elementi, je naredila piko na i. Oblikovalka Nina Kogovšek - Finimini dizajni jih je kombinirala z bakrenimi 3D napisi.

Navidezna poroka je bila dodelana tudi vsebinsko. Nevesto sta ženinu predala prava grof in grofica, manjkaj pa niti slavnostni sprejem gostov z grajskimi stražarji.

Za polne želodčke je poskrbel Jezeršek catering.

Sladki kotiček je bil prav sanjski. Tako za oči, kot tudi za brbončice. Hvala za razvajanje, Cimetovo dekle.

Še en lep detajl - steklena gugalnica z lučkami, katerega so dekleta izdelala sama.

Poročna zgodba na gradu Negova je bila organizirala kot zaključni projekt študentk naše akademije za organizatorje porok. Dekleta so se zastavljenih nalog lotila predano, skrbno in z veliko veselja.

Ali kot je napisala Maja:

"Akademija oz. predavanja so mi bila zelo všeč in zanimiva. Dejansko sem skozi vse ure, ki smo jih preživeli skupaj, videla koliko dela je z organizacijo poroke, na kaj vse je treba biti pozoren in kaj vse vsebuje. Sama sem bila povabljena že na kar nekaj porok in vse so si bile med seboj dosti podobne.

Na nobeni se pa nisem vprašala, kako so do nas prišli prigrizki in pijača za po obredu, kdo je bil zadolžen za to, kdo je vse skupaj pripravil. No sedaj vem. :) Zanimivo mi je bilo tudi koliko različnih stilov in tematik porok obstaja, v bistvu, kar si kdo zamisli (skoraj vse) se lahko naredi. Kako narediti oz. pripraviti bolj preprosto poroko, ali pa ono, ki ima več podrobnosti in je bolj »bogata«. V glavnem predavanja in predavatelji so bili super in pri svojem delu so odlični in v njem tudi uživajo.

In potem je bil na vrsti projekt. Teorija nam je bila znana in smo se vsi veselo vrgli na/v delo. Še dobro, da smo bile štiri, ker samo za eno bi bil to malo velik zalogaj za začetek. Kmalu smo ugotovile, da teorija je nekaj praksa pa nekaj drugega in ne poteka vedno vse tako kakor smo si zamislile in, da se česa tudi ne da izvesti. Da so možni izpadi in spremembe v zadnjih sekundah, tu pa je potem pomembno, da ostanemo mirni in poiščemo najboljšo rešitev za nastalo situacijo.

Akademija in vsi predavatelji mi bodo ostali v lepem in dobrem spominu, saj so mi dali veliko znanja in še večjo željo po tem, da bi bil to moj naslednji karierni korak. Da bo to nekaj zaradi česar bom zjutraj z veseljem in z nasmehom na obrazu vstala in šla na delo, ne pa prestavljala dremeža do zadnje sekunde."

Za sodelovanje se najlepše zahvaljujemo vsem partnerjem projekta:

Lokacija: Grad Negova

Pogostitev: Jezeršek catering Fotografija in videografija: Katarina in Andrej Photography Najem opreme: Eventarium

Cvetje in dekoracija: sopek.si Tiskovine: Finimini Poročna obleka: Ena in edina Makeup: Maruša Hladnik za Carpus Makeup Center Frizura: Hairstudio Alen Krojsl Prstani: Zlatarnica 14k Sladki kotiček: Cimetovo dekle Penina: Anima Nakit: Pandora

Pevka:Teja Vogrinec

Program: Turistično društvo Negova Spodnji Ivanjci

Medijska podpora: Zaobljuba

Featured Posts