Intimna poroka Sonje in Miha na Primorskem


Sonja in Miha živita za ljubezen. Vsak dan sta bolj zaljubljena, bolj očarana drug nad drugim, bolj hvaležna ker sta se našla; in to si želita pokazati in izpovedati vedno znova in znova. Zato smo v sklopu naše akademije zanju pričarali obnovitev poročnih zaobljub, katere sta si lahko zaradi izrednih razmer epidemije izrekla le na matičnem uradu.

Tri udeleženke Infinity akademije za organizatorje porok Ana Jenko, Ema Novak in Karmen Plahuta so sprejele izziv, da v najbolj negotovih časih načrtujejo sanjski poročni dan za Sonjo in Miho. Poročni dan, ki sta si ga izbrala, je žal padel pod stroge ukrepe splošne karantene in tako sta lahko na tisti dan le "podpisala" poročno listnino na matičnem uradu. Brez poročnih oblek, cvetja in dekoracije, ki poudari veličino takšnega dogodka. Zato smo jima takoj po koncu karanetene želeli pričarati popoln poročni dan, z osebnim, simboličnim obredom, kjer sta si znova izpovedala svojo ljubezen ter s posebnim presenečenjem, katerega zares nista pričakovala.

Dan se je začel s pripravami v prelepi vili Xaxat v Ospu. Na njihovem čarobnem vrtu smo načrtovali tudi poročni obred.

Čudovite tiskovine je ena od organizatork sama, Karmen Plahuta - Karmen Weddings.

Nevesta Sonja si je v poročnem salonu Memento izbrala dve poročni čudoviti obleki, eno za obred in drugo pa za romantično večerjo na jadnici.

Dih jemajoče cvetlične dekoracije in nevestin šopek je ustvarila Tina Žnebelj - Aurelie Weddings. Za svež in slavnosten videz neveste pa sta poskrbeli make-up artistka Neli Paspalj in frizerka Tatjana Košanc.

Tina (Aurelie weddings) je naša bivša učenka, ki je zelo uspešno stopila na pot organizacije in stilske zasnove porok. S prekrasno dekoracijo poročnega obreda nas je pustila preprosto brez besed. Kot že mnogokrat prej.

Sonja in Miha sta se pod poročnim obokom našla ob angelskem glasu vokalistke Neže Kirn.

Za Sonjo in Miho smo pripravili personaliziran simbolični obred, ki je odražal njuno ljubezen, značaj in odnos ter združil drobne, a nepozabne skupne trenutke.

Ljubezen je res sladka. Še toliko bolj, če te ob penini čaka lepo presenečenje - pregrešne dobrote, ki jih je pripravila udeleženka letošnjega Masterchef tekmovanja, Jerneja Trofenik Dimnik - Cukrpekarca.

Simbola večne ljubezni in zvestobe - poročna prstana - sta Sonja in Miha izbrala v Zlatarni Sterle.

Poroka je velika stvar. In čeprav intimna, samo za dva, si zasluži da je polna majhih pozornosti, lepih detajlov in presenečenj. Saj vendar slavimo ljubezen!

Po obredu in sladkanju je sledilo poročno fotografiranje na Slovenski obali.

Po fotografiranju je Sonjo in Miho čakala romantična vožnja proti Piranu z jadnico. Nista pa vedela, da...

...ju na barki čaka prav posebno presenečenje. Romantična večerja izpod spretnih rok zmagovalca lanskega Masterchef-a Anžeta Kuplenika. Organizatorke so namreč izvedele, da je Sonja Anžetova osnovnošlska učiteljica in zato so ga prosile, če bi jima pripravil prav posebno poročno večerjo.

Anže je bil takoj za stvar, saj pravi da je bila Sonja njegova najljubša učiteljica. Kaj vse nam je povedal in skuhal Anže, si lahko prebereš tudi na 24ur.com.

Za sladek konec je s slastno poročno torto spet poskrbela Jerneja - Cukrpekarca, ki se je do zadnjega skrivala v kajuti jadrnice. :)

Ob sočnem zahodu in nekaj dežnih kapljah se je končala romantična poročna zgodba Sonje in Miha. Njuna ljubezen pa žari dalje.

Čudovite fotografije je posnela vrhunska poročna fotografinja Nastja Kovačec, za spomin v tekoči sliki pa so poskrbeli pri Prestige films. Nikar ne zamudi fantastičnih posnetkov in nežnih trenutkov, ki jih je zabeležil videograf Nino Kolarev:

Poročni dan Sonje in Mihe je potekal v sklopu zaključnih projektov učenk Infinity akademije za organizacijo porok in dogodkov. Ana in Ema sta se tako prvič preiskusili v vlogi organizatork, medtem ko ima Karmen že nekaj več izkušenj. Organizacija takšnega dogodka je bila velik izziv, saj se je situacija zaradi epidemije spreminjala iz dneva v dan. Kljub temu so svojo nalogo odlično opravile, svoje vtise pa strnile v nekaj naslednjih stavkov:

"Organizacija prefinjenega dogodka v okviru zaključnega projekta na Infinty akademiji za poročne organizatorje, ki smo ga ustvarile skupaj z Emo in Ano je lepo začinila popolna lepota Sonje, ki skupaj z Miho ustvarjata globoko ljubezen, ki jo je čutiti v vsakem njunem pogledu, dotiku, besedi...

Sodelovanje pri projektu je bila dobra izkušnja in velik izziv za mojo ustvarjalnost, da sem lahko s svoje strani ponudila dovolj veliko stopnjo personalizacije in tako ustregla vsem željam, idejam in strastem para. Projekt so zaznamovali prenekateri izzivi, s katerimi smo se po mojem mnenju dobro spopadle in resnično sem ponosna na končni rezultat tega dne!" Karmen Plahuta

"Odločitev za obisk Infinity akademije je bila najboljša odločitev, kar sem jih sprejela v zadnjem času. Toliko novih znanj, poznanstev, novih odprtih poti in prej še neodkritih zanimanj. Sama sebe sem presenetila. Tudi ustvarjanje projekta je bila edinstvena izkušnja pri kateri sem dobila toooooliko znanja, izgubila kakšen živček, ampak na koncu odnesla neponovljivo izkušnjo. Na tem mestu bi se rada še enkrat zahvalila za mentorstvo Blažki in vso znanje, ki ga nam je predala. Res je krasna oseba in učiteljica ter si zasluži velik poklon, in še večji HVALA." Ana Jenko

Ema, Karmen in Ana so k sodelovanju povabila vrhunsko ekipo poročnih ponudnikov, ki so Sonji in Mihu pričarali nepozaben dan. Srčna hvala vsem in vsakemu posebaj!

ORGANIZACIJA: Ana Jenko, Ema Novak, KarmenWeddings LOKACIJA 1: Villa Xaxat

LOKACIJA 2: Jadrnica - Aljoša Grom

FOTOGRAFIJA: Nastja Kovačec VIDEO: Prestige film

DEKORACIJA: Aurelie weddings

CATERING: Anže Kuplenik POROČNA OBLEKA NEVESTA: Memento, poročna galerija GLASBENA SPREMLJAVA: Neža Kirn TISKOVINE: KarmenWeddings SLADKI KOTIČEK in POROČNA TORTA: Jerneja Trofenik Dimnik - Cukrpekarica FRIZURA: Studio Style MAKEUP: InLine studio - Neli Paspalj NOHTI IN TREPALNICE: Viki‘s place POROČNI PRSTANI: Zlatarna Sterle

Featured Posts