Afriška poroka na Solinah


Kako v Sloveniji pričarati pravo Kenijsko poroko? Kje najti pokrajino, ki spominja na afriške planjave? Kakšno cvetje, obleko, prstane, dekoracijo izbrati, kako izpeljati poročni obred in predvsem, kako združiti dve popolnoma različni kulturi v imenu ljubezni?

To vprašanje sta si zastavili udeleženski naše poročne akademije, Patricija Švigelj in Laura Kurelič Švarc. Izziv je postal tako zanimiv, da sta si ga izbrali za zaključni projekt, s katerim sta v prakso prenesli vso teorijo, ki smo jima jo predali številni predavatelji našega izobraževalnega programa.

Spoznali sta Georginah. Prelepo mlado damo Kenijskega rodu, ki jo je v Slovenijo prinesla športna kariera. Z veseljem je pristopila k sodelovanju pri inspiracijski poročni zgodbi, v barvah ter okusih njej domače Kenije. Poleg odlične športice je Georginah tudi profesionalna vizažistka, zato je za svoj videz v vlogi neveste poskrbela kar sama.

Kljub afriškim koreninam si je Georginah izbrala tradicionalno belo poročno obleko. Zaljubila se je model nove kolekcije poročnega salona White couture iz Ljubljane, kjer so nam obleko prijazno izposodili.

Pridih afriške kulture je vnesla Georginina druga obleka.

Popolna je, kajne?

Lauro in Patricijo je najbolj prepričala naravna lokacija čudovitega spa centra Lepa Vida na Sečoveljskih solinah, zato sta se odločili, da poročno inspiracijo naredita kar pri njih.

Spoznaj Miloša.

Miloš je Ljubljančan, bivši nogometaš in nadvse simpatičen mlad moški.

Kot se za eksotične poroke spodobi smo jima izbrali tudi unikatna in rahlo eksotična poročna prstana Mokosh jewels.

Za tiskovine v stilu je poskrbela Nina Kogovšek iz Finimini dizajni, poročni šopek in ženinov naprsni šopek pa je oblikovala Tina Lesar - V cvetju.

Na dan svoje navidezne poroke je Miloš spoznal svojo navidezno nevesto, ob kateri je bilo težko ostati ravnodušen. ;)

Še kdo vidi iskrice? ;)

Prekrasen namizni servis sta Laura in Patricija našli v Coincasa, v Nami, kjer so nam ga velikodušno posodili v namen inspiracijske poroke. Sočno in barvito sadje pa je prispevala Gajbica.si.

Laura in Patricija sta definitivno dokazali, da s pravo ekipo in malce domišljije lahko Afriko pripelješ tudi na Sečoveljske soline. V pomoč jima je bila krasna ekipa, v kateri se na prvem mestu najlepše zahvaljujemo vrhunskemu poročnemu fotografu Alenu Karupoviču, ki je posnel vse te krasne fotografije.

V imenu Laure, Patricije in Infinity akademije za organizacijo porok in dogodkov se najlepša zahvaljujemo prav vsem sodelujočim:

FOTOGRAFIJA: Alen Karupovič

POROČNA OBLEKA: Salon White Couture

LOKACIJA: Lepa Vida Thalasso Spa Soline

POROČNE TISKOVINE: Finimini dizajni

POROČNI ŠOPEK: V cvetju

POROČNI PRSTANI: Mokosh jewels

MAKE-UP IN FRIZURA: Georginah Beauty Glam

NAMIZNI SERVIS IN DEKOR: Coincasa, Nama

SADJE: Gajbica.si

"Majhno znanje dela ljudi ohole, veliko pa - zmerne. Zato prazno klasje napihnjeno dviga glavo, polno pa se skromno sklanja k zemlji." Pablo Neruda

Hvala tebi Blažka, da si nama na akademiji z vsemi izčrpnimi informacijami polnila klasje ter s svojim znanjem še bolj pospešila željo po najinem sanjskem poklicu- organizatorka porok.

Hvala za prizadevno pomoč pri projektu in vse spodbudne besede, ki si jih nama namenila.

Želiva ti vso srečo pri prenašanju znanja na vse druge bodoče organizatorke, da nas bo čimveč. Namreč: Who run the world? -WEDDING PLANNERS :)

Hvala vsem sodelujočim!

Patricija in Laura"

Featured Posts