Magic Aleksander & Alica v čudežni deželi Žičke kartuzije

Čas je vedno pravi za čaj in ljubezen. Norost? Tudi paše zraven. K ljubezni, čaju, k iskanju pravega sebe, svoje poti in duše dvojčice, ki se bo zaljubila v tvojo norost in ti v njeno. In kje se ta norost konča? Nikjer. Če imamo srečo.

Se še spomniš Alice v čudežni deželi? Definitivno je ena izmed najbolj odbitih pravljic mojega otroštva. Tako čudovito zapletena in nesmislena, da spodbudi naš um, da se zvija v najbolj zavite preste domišljije in na koncu dojame smisel ali pa ne.

Očitno ni očarala samo mene, saj so si tri udeleženke naše akademije, Karmen Plahuta, Veronika Turnšek in Maša Mlinšek izbrale prav to zgodbo za rdečo nit njihovega inspiracijskega zaključnega projekta. Noro!, je vse kar lahko rečem. ;)

Poročna prstana Zlatarne celje. Čarobna, seveda.

Poročne tiskovine, z unikatno risbo Žičke kartuzije so delo Oli&Flo.

Poročni šopek in ostalo cvetlično dekoracijo je prevzela vodja organizacijske ekipe Karmen Plahuta, katero najdete pod blagovno znamko KarmenWeddings.

Karmen, Veronika in Maša so za mistično, čarobno in malce odštekano poroko izbrale popolno poročno lokacijo- srednjeveški samostan Žička kartuzija. Med ruševinami, puhastimi zelenicami in kamnitimi zidovi je nastala sodobna različica Alice v čudežni deželi, s korenitim zasukom v zgodbi. Glavna zvezda tokrat ni bila Alica, temveč najbolj čarobni ženin za en dan - čarodej Magic Aleksander.

Popolno moško poročno opravo čarobnega Aleksandra so po meri izdelali v Morro Sartoriale.

Alica ni Alica. Je Lara. Lepa, pametna, prikupna, radovedna, svobodna, nora na življenje. Tako, kot Alica. Za en dan smo jo poslali v čarobno deželo, kjer je spoznala svojega moža, se poročila in izživela vso svojo norost.

Pravljični obleki Lare in njene priče so organizatorke našle v bogati ponudbi poročnega salona Sanjska obleka. Na njun svež in mladosten videz pa je poskrbela Lana Jurak.

"Oh how I long to run away from normal days"

Pet pred dvanajsto. Čas za čaj in ljubezen na prvi pogled.

"Would you like an adventure now or shall we have a tea first?"

"When you can't look on the bright side, I'll sit with you in the dark."

Sprehod do večnosti. Zaobljuba ljubezni.

"Koliko časa traja večnost? Včasih le eno samo sekundo!"

Glasba je čarovnija. Drugačna kot Aleksandova. Ta dan je čarala Maša Golob. Njene čarobne strune električne violine so nas ponesle v drugo dimenzijo.

"Actually, the best gift you could have given her, was a lifetime of adventures."