Lepotica in Zver na Gradu Štatenberg


Poroke so že same po sebi pravljični dogodki. Letos pa so jih učenke naše akademije posule še z dodatnim ščepcem čarobnega prahu. Po Alici iz čudežne dežele in Vilinski poroki (objava še sledi) so nas Tamara Casar Marc, Katarina Pušnjak in Manja Lipovšek popeljale na začaran grad, kjer sta v ljubezni zagoreli srci nežne Lepotice in osamljene Zveri.Dvorec Štatenberg je popolna izbira, ko iščeš impresivno poročno lokacijo, ki diši po časih graščakov in dvornih dam. Čudovit vrt, fontana in mogočno pročelje gradu te navdušijo že ko pokukaš skozi glavni vhod v grajski kompleks. Ko pa se sprehodiš še po grajskih sobanah, polnih dragocenih starin, pa povsem razumeš, zakaj si številni bodoči mladoporočenci dvorec Štatenberg izberejo za lokacijo svoje poroke. Katarino, Manjo in Tamaro pa je dvorec nemudoma spomnil na začarano graščino iz pravljice Lepotica in Zver. In tako je nastala sledeča inspiracijska poročna pravljica.Čeprav z lahkoto nevesto Majo kličemo kar Lepotica, pa moramo na tej točki nehati delati krivico ženinu Galu. V skrbno krojeni slavnostni poročni obleki znamke Morro nas v najboljšem primeru spominja na čednega princa, ki se je spremenil iz Zveri, ko je spoznal moč ljubezni. :)

Precej prikladno je tudi, da v najlepši grajski sobani domuje poročni salon Bela grofica, ki nudi celo paleto sanjskih poročnih oblek. Nujno priporočamo obisk vsem nevestam, ki že od nekdaj sanjajo kako postati princesa za en dan, saj je pomerjanje poročnih oblek v gradu res edinstvena izkušnja.Ko smo spoznali Majo se nismo mogli nehati čuditi podobnosti s pravo Lepotico iz Disney-jeve pravljice. Njen svež, mladosten videz je s čarobnimi rokami še nadgradila vizažistka in frizerka Sarah Bamburač.Organizatorke poroke Manja, Tamara in Katarina so skrbno načrtovale celoten vizualni koncept poroke, v katerega so vključile cel kup lepih in zanimivih detajlov, ki so sestavljale popolno zgodbo v izbrani tematiki. Njihove ideje sta vrhunsko realizirali in nadgradili poročna floristka Kristina Ledinski - Cvetličarna AnaEva in oblikovalka tiskovin Nina Kogovšek - Finimini.Popoln moški kotiček so poleg izbranih cigar in domačih prest dopolnila piva pivovarne Kajtimar.


Popolno obleko za nevestino pričo Mašo so dekleta našla v poročnem salonu Memento.


“Think of the one thing that you’ve always wanted. Now find it in your mind’s eye and feel it in your heart.” – Beast (iz filma Beauty and the Beast)
Edistvena in zgodbi primerna prstana so izdelali v zlatarni Zmay.

Skozi celoten dogodek nas je spremljala romatična glasba zasedbe Last minute band.

Se še spomnite lebdeče rdeče vrtnice, ki je z izgubo cvetnih lističev štela čas Zveri? Na srečo je ljubezen zmagala in zato so organizatorke izbrale darila za svate v obliki veder večnih rdečih vrtnic Nina&Valentin, ki simbolizirajo večno ljubezen. Kako popolna simbolika.


Zahvala za te noro lepe fotografije gre vrhunskemu poročnemu fotografu Alenu Karupoviču. V veliko čast si štejemo, da je letos z nami sodeloval kar dvakrat.

Cvetličarna AnaEva nas je popolnoma navdušila s cvetličnimi aranžmaji, ki so morali držati rdečo nit zgodbe, hkrati pa so delovali trendi in svečano.


Fantastična in kreativna izvedba poročnega menija in imenskih kartic Finimini.


Po plesu v grajski dvorani je sledilo zadnje dejanje v čajnici.


Pravljične sladice in poročno torto je izdelala Tamara Zupan - Yammy Tammy, ki se je poplnoma vživela v temo poroke in nam pričarala ikonično lebdečo vrtnico kar sredi poročne torte.


Ne, brez Mrs.Potts ne gre! :)


Katarina, Manja in Tamara so k sodelovanju povabila izjemno ekipo, ki je pričarala pravo poročno pravljico. Vsem se iz srca zahvaljujemo za dobro voljo in kreativnost in se veselimo prihodnjih sodelovanj.

Tamara (levo na sliki zgoraj) je ob koncu projekta strnila nekaj svojih misli in občutkov:


"Izkušnja je bila čudovita in pridobila sem ogromno praktičnega in teoretičnega znanja, ki sem ga uporabila tudi pri organizaciji svoje poroke, 25. junija letošnje leto. Izobraževanje toplo priporočam vsem puncam, ki ste željne novega znanja in praktičnih nasvetov na področju organizacije porok. Ustanoviteljica in predavateljica Blažka Ž. Kopač je čudovita oseba ter polna izkušenj in znanja, ki jih z veseljem deli s svojimi učenkami. Prav tako vsi sodelujoči predavatelji vsak iz svojega področja (od fotografov pa vse do vizazistov) čudovito predstavijo in približajo svoje delo v poročnem svetu. Z uzitkom jih je bilo poslušati in sprejemat znanje uspešnih posameznikov, ki so v življenju toliko dosegli in tudi doživeli. Hvaležna sem, da sem bila del te ekipe."

In hvala tudi vam, drage Tamara, Manja in Katarina. Z veseljem bomo spremljali vaše ustvarjalne poročne pravljice.


Organizacija navidezne poroke:

Katarina Pušnjak, Manja Lipovšek in Tamara Casar Marc za Infinity akademija za organizatorje porok in dogodkov


Fotograf:

Alen Karupovič

Video:

Žiga Sagadin

Lokacija:

Dvorec Štatenberg

Tiskovine:

Finimini

Ženska obleka (nevesta):

Bela Grofica

Moška obleka (ženin):

Morro Sartoriale

Obleka ženske priče:

Memento poročna galerija

Frizura in make-up:

Sarah Bamburač

Prstani:

Zmay Jewelry

Glasba:

Last minute bend

Torta in slaščice:

Yammy Tammy

Cvetje in dekoracija:

Cvetličarna Anaeva

Darila za svate:

Nina & Valentin, cvetje in darila

Pivo:

Mala pivovarna Kajtimar


Par (nevesta in ženin):

Maja Casar in Gal Bordelius

Ženska priča (nevestina priča):

Maša Mlinšek

Moška priča (ženinova priča):

Peter Kociper

Matičarka in mentorica projekta:

Blažka Kopač ŽupancFeatured Posts