Vilinska poroka na BleduPoznaš zgodbe Gospodarja prstanov in svetlolasega vilinca Legolasa? Zaupam ti skrivnost; letos se je poročil v Blejskem vintgarju.

Vedno sem občudovala ljudi z bujno domišljijo. Take, ki pišejo zgodbe, katere kar požiraš. Take, ki ustvarijo svet poln bitij, ki ti prirastejo k srcu s svojim pogumom, iskrenostjo in srčnostjo. Zgodbe, ki jih lahko gledaš ali bereš znova in znova. Letos sem pod streho naše Infinity akademije spoznala tri takšne osebe; Hedviko Korbar, Majo Ošabnik in Vivian Kozjak. Njihova domišljija nam je pričarala zgodbo o vilinski ljubezni, njihov trud in požrtvovalnost pa je že bila nagrajena z objavo v reviji Zarja Jana in na portalu Svet24.si.

Naj poudarim, da sem izredno ponosna na vse naše učenke, saj ustvarjajo zgodbe, katere sežejo tudi preko mej naše male dežele. In ob tem iz vsega srca hvaležna za vse vrhunske izvajalce poročnih storitev, ki sodelujejo z nami in soustvarjajo te čarobne zgodbe. Vilinska poroka Vivian, Maje in Hedi pa mi bo, zaradi njihove izredne predanosti, brez dvoma ostala v spominu še dolgo časa.

Organizacija tega projekta je trajala dobra dva meseca, za priprave pa so si organizatorke vzele kar cel teden. Ker so želele ustvariti gozdno vilinsko poroko v klasičnem vintage stilu, so obiskale skorajda vse slovenske starinarnice, kjer se je z vsakim najdenim kosom slika začela sestavljati tako, kot so si zamislile. Cel teden so nabirale mah, gozdno zelenje in cvetje ter urejale dovoljenja za izvedbo projekta v čarobni naravi Blejskega vintgarja. Ne morem niti mimo tega, da je Hedvika ta dan brez postanka in počitka pregarala v devetem mesecu nosečnosti. Junakinje očitno ne živijo le v pravljicah.

Vivian, Hedi in Maja so izbrale vrhunsko ekipo izvajalcev poročnih storitev, ki je njihovo idejo izpeljala do popolnosti. Vendar to je bil lažji del. Težje pa je bilo najti vilinski par. Vendar, če veš kaj hočeš, to privabiš, pravi zakon privlačnosti. Seveda pa ne gre brez truda. Po vztrajnem iskanju so dekleta spoznala pravega slovenskega vilinca Leyth-a Feroly-a (aka Boštjan Stupar), ki je kot statist igral v filmu Hobit in nežno Pio Menciger, ki se je povsem naravno vživela v vlogo vilinske neveste.

Tako kot vse ostalo, so bile tudi poročne tiskovine skrbno načrtovane in izdelane z veliko mero pozornosti na detajle. Dizajn in izvedbo je prevzela še ena izmed naših učenk, izredno nadarjena oblikovalka Andreja Glavica.Verjeno ni potrebno poudarjati, da so rdečo nit poroke držale tudi skozi izbor poročnih prstanov. V zlatarni Sterle so hitro razumeli kaj pritiče takšni poročni zgodbi in iz svojega neverjetnega izbora posodili te čudovite lepotce.


Vilinsko princeso sta uredili priznana vizažistka Martina Vrhovnik in odlična poročna frizerka Katja Mahne.


Za pomoč pri cvetličnih dekoracijah so organizatorke prosile Metko Sporiš iz Sanjskega šopka in nastal je unikaten vilinski poročni šopek v lanterni. Metka je bila navduševna nad obilico cvetja in zelenja, ki so ga dekleta sama nabrale v naravi in je zares uživala v postavljanju gozdnih poročnih dekoracij.

Popolno obleko za vilinsko nevesto so dekleta našle v salonu Ena in edina v Domžalah.


Poročni obred je potekal v čarobni naravni lepoti Blejskega vintgarja.
Vilinsko princeso Pio je pred slapom čakal njen ženin vilinec Legolas, ups, Leyth. :) Ne morem si pomagat, ampak vse kar sledi spodaj, bi lahko poimenovali tudi "Legolas se poroči." :)

Če redno bereš naše blog zapise, boš zaznal/a, da v večini primerov naši ženini nosijo obleke znamke Morro Sartoriale, pa čeprav so si poročne zgodbe stilsko zelo različne. Zakaj? Ker obleke izdelujejo po meri in povsem personalizirano. Tudi naš vilinec je našel svojo poročno opravo pri njih.

Čarobne fotografije so delo nadarjene mlade fotografinje Nine Premk, ki je k našemu projektu pristopila z veliko mero navdušenja in angažiranosti. Kar se odraža tudi na fotografijah, kajne?


Vilinski poročni obred, poln skrivnostnih običajev, je vodil vilinski svečenik aka Igor Hrastovec.Za pravljično in romantično vzdušje so skrbeli fantastični Žavbi brothers.


Veš, da se vilinici pri poročnem obredu ne poljubljajo? Povežejo se v mislih in s telesom ter si telepatsko izmenjajo poročne zaobljube. ;)
Zadnje dejanje poročnega obreda je bilo pitje čarobne studenčnice iz izvira ljubezni. Če nam napišeš prijazen komentar pod objavo, ti zaupamo kje ga najdeš. :)Po poročnem obredu je sledilo pravo gozdno poročno slavje v okolici Homa nad Bledom.


Naša vilinska mladoporočenca so na skrivno prizorišče vodile markacije in čarobna vilinska besedila.
Družbo jima je delal tudi arabski lepotec na štirih nogah.
Sredi gozdne jase ju je pričakalo romantično prizorišče. Poročna miza, urejena do popolnosti je delo vseh treh načrtovalk, Metke iz Sanjskega šopka in oblikovalke tiskovin Andreje Glavica. Čudovit porcelan pa so si dekleta izposodile v Coin casa Slovenija (Nama).Žavbi brothers je zasedba šestih bratov iz glasbene družine, ki so ustanovili svojo zasedbo. Škoda ker ta fotografija nima tudi zvoka, da bi slišali, kako dobri so. :) P.s. Dva mlajša bratca imajo še na zalogi doma, tako da v prihodnjih letih pričakujemo še večjo in pestrejšo zasedbo. :)
Ja, to pa je sladki kotiček.

Saj veš, da vilinci jejo le najboljše, kajne? Zato smo sladice naročili pri Sweet art by Špela. Mmmmmmm.
Tudi vilinsko poročno torto je izdelala Špela Peternelj - Sweet art by Špela. Naj poudarim, da mah na torti ni zrasel v gozdu, ampak v Špelini pečici. Izjemno, kajne?

Po jedači in pijači sledi ples in zabava in....


....in malce vilinske magije.Dovoli, da v zaključek prepustim besede še mojim varovankam:


VIVIAN: Skozi ogranizacijo projekta smo v praksi preizkusile vso snov obravnavano na akademiji. Vse smo se zavedale, da to ni majhna stvar, celotno planiranje pa nam je potrdilo, da je za izvedbo nečesa takega res potrebno veliko dela. Poskusile smo se usklajevat med seboj in si pomagale po najboljših močeh. Kljub temu, da se velikokrat nismo strinjale, mislim, da smo vse res ponosne na celoto, ki smo jo skupaj pričarale v dveh mesecih priprav. Občutke sreče, ki sem jih doživljala po izvedbi projekta težko opišem, vendar vem, da bo kreiranje poročnih zgodb pravo delo zame.

Zelo smo hvaležne tudi vsem ponudnikom, ki so se odločili za sodelovanje in so skupaj z nami ustvarili prečudovit dan. Največja zahvala pa gre seveda Blažki, naši mentorici, ki nam je tudi na dan projekta stala ob strani in poskrbela, da je bila izvedba vilinske poroke res vrhunska.HEDI: Na akademijo za poročne načrtovalke sem se vpisala ker sem v življenju pogrešala kreativo, svobodo dela in razgiban delavnik. Že med šolanjem sem ugotovila, da je bila ta odločitev pravilna in da mi je to delo pisano na kožo. Vseeno je ostajal strah kako bom to sploh zmogla in kje pravzaprav začeti. Potem pa je prišel projekt, ki je najboljši možni prehod med šolanjem – teorijo in prakso. Tekom priprave projekta sem imela možnost spoznati kar nekaj najboljših poročnih ponudnikov. Sestanki z njimi so potekali tako, kot da gre za pravo poroko in tudi profesionalnost je bila na tem nivoju. Celoten projekt se je planiralo enako kot bi šlo za poroko in tudi tako kot pri porokah je v zadnjem trenutku prišlo do odpovedi, ki jih je bilo potrebno nadomestiti. Na koncu je bil projekt izpeljan kot smo si ga zamislile ali celo boljše. Izkušnja, ki pa sem jo sama potegnila iz projekta pa neprecenljiva. Dobila sem vpogled v dejansko organizacijo porok, se naučila hitro in mirno reagirati v primeru težav ter najpomembneje – še bolj sem vzljubila ta poklic in dobila zagon za začetek dela kot poročna organizatorka.MAJA: Kreiranje in sodelovanje v našem projektu Vilinska poroka mi je bilo tako v čast kot v izziv. Predvsem sem ponosna na naše sodelovanje in da smo v tako kratkem času ustvarile nekaj tako magičnega, nekaj nepozabnega. Seveda je tukaj pripomoglo profesionalen pristop z vsemi ponudniki, ki so se odzvali in so več kot odlično opravili svojo nalogo. Sama organizacija in izpeljava celotnega projekta, pa je prinesla nor adrenalin, kateri je bil ključen za odločitev, da nadaljujem pot Organizatorke porok.


Veselim se že mojega naslednjega projekta, ki se bo odvijal spomladi pod vodstvom Akademije Infinity, in tokrat v malo drugačni preobleki 😊
******

Iz vsega srca se zahvaljujemo celotni ekipi soustvarjalcev:

ORGANIZACIJA: Hedi Korbar, Maja Ošabnik, Vivian Kozjak za Infinity events & akademija

MENTORICA: Blažka Kopač Županc